Reformatorisch Dagblad

Totaal verspreide oplage: 52.767 (2012)1

Verspreidingsgebied: Nederland

Website: www.refdag.nl

doelgroep: Uiterst loyale, stabiele en traditionele (christelijke)  mensen die bewust in het leven staan. De lezers zijn onderdeel van een relatief jong en groot gezin, Veel gezinnen (40%) bestaan zelfs uit 5 en meer mensen.

doelstelling: Nieuws is zelden een losstaande gebeurtenis of een enkel feit. Aan ieder verhaal zit ook een andere kant. Het Reformatorisch Dagblad probeert die andere invalshoek te laten zien. Vanuit Bijbels perspectief, met een open en eerlijke visie. Het dagblad is voor ‘lezers die bewogen en betrokken willen zijn bij alles wat er in de wereld gebeurt’.

Het Reformatorisch Dagblad, opgericht in 1971, profileert zich als een kwaliteitskrant voor de gereformeerde gezindte. Hoewel de papieren krant nog steeds een prominente plaats inneemt, worden voor het Reformatorisch Dagblad andere kanalen als internet en mobiel ook steeds belangrijker. Uit onderzoek van het Reformatorisch Dagblad blijkt dat de principiële bezwaren van de lezers tegen het internet slinken, maar dat het merendeel wel een internetfilter gebruikt.

 

Verder lezen over Nieuwe media in het Reformatorisch Dagblad in Metareporter

  1. bron: NOM printmonitor 2010-II/2011-I []

Recente reacties

Recente nieuwsberichten

Tags