The online archive revisited; LexisNexis vs Metareporter

LexisNexis Solar Calculator
Creative Commons License photo credit: Mr. T in DC

As online archives continue to expand and grow in exponential volumes, so does researching them lead to newer outcomes on issues inthe realm of new media.

In this analysis, I will assess and question the potential of two different online databases, LexisNexis…

Wehkamp.nl schudt truttig imago af

Onlinewinkels groeien door gerichte internetaankopen van besparende consumenten.

Het weblog is niet dood, maar juist ‘volwassen’ geworden

Humor, media, technologie, prominenten, links naar nieuws: dat zijn de onderwerpen waarmee succesvolle Amerikaans sites scoren. En er is nog steeds geld te verdienen met blogs.

Met de honderden miljoenen leden voor Twitter en Facebook zou je den- ken dat we al onze tijd online inmid- dels op sociale netwerken doorbren- gen. Maar ouderwetse weblogs – de eersten doken op…

Blogger Egypte vast, protest op Tahrir

K a i r o . Duizenden Egyptenaren hebben gisteren op het Tahrirplein in Kairo, epicentrum van de opstand tegen toenmalig president Hosni Mubarak, geprotesteerd tegen de ar- restatie van een prominente blogger door het leger.

Het gaat om Alaa Abdel Fattah, die jaren geleden als eerste een blog creëerde om oppositie tegen Muba- rak te organiseren. Sinds de val…

Hulp bij het helpen van een zieke dierbare

ContactDays.nl neemt schroom weg in het contact tussen de patiënt en zijn vriendenkring

Voor een zieke is aandacht en zorg van vrienden en familie belangrijk. Voor die omgeving is het vaak zoeken naar de goede manier van helpen. Er zijn sites die uitkomst bieden.

Via een soort Facebook zelf de valutahandel in

Tom Peetoom maakte eigen handelsprogramma’s en handelde in effecten in de tijd van de eeuwig stijgende beurskoersen. Toen die afliep, begon hij de keerzijde te zien.

Eén smaak voor tablets en telefoons

De nieuwste versie van Android, Google’s software voor smartphones, werkt zowel op tablet pc’s als telefoons. Daarmee volgt het internetbedrijf de strategie van aartsrivaal Apple.

Internetvrijheid is vooral iets ‘voor andere landen’

Ze werd onthaald als de special guest star van het vrije web. Hillary Clinton, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, hield gisteren op de conferentie Freedom Online in Den Haag een betoog over vrijheid op internet. Net als Eric Schmidt van Google was Clinton te gast op een bijeenkomst georganiseerd door haar Nederlandse collega Uri Rosenthal (VVD).

Landen die internettoegang…

NRC Next, het broertje (of zusje) van NRC Handelsblad

Op de metareporter site worden diverse kranten bestudeerd om te kijken wat het nieuws over nieuwe media schrijft. Het NRC Handelsblad en de NRC Next zijn twee kranten die geanalyseerd zijn. De NRC Next is een soort broertje (of zusje) van het NRC Handelsblad en richt zich vooral op jongeren. Toch hebben ze dezelfde insteek en daarom is het…

Verbod op downloaden alleen voor ‘fanatici’

Door een onzer redacteuren

Den Haag. Iemand die „per ongeluk een mp3’tje downloadt” riskeert geen boete. Maar fanatieke grootver- bruikers die veel films en muziek binnenhalen uit verdachte bronnen en zo „vermoedelijk grote scha- de”veroorzaken, moeten daarvoor gestraft kunnen worden.

Met dit compromis probeerde staatssecretaris Fred Teeven (Veilig- heid en Justitie, VVD) gisteren het door het kabinet gewenste downlo- adverbod…