Hoe begin je een bedrijf in crisistijd?

Als je van plan bent om je eigen bedrijf op te zetten, is een internetbedrijf een goedkope optie. Maar hoe begin je? Metro’s experts geven advies.

Van school af na dreigende tweets

Een docent van het Noorderpoortcollege werd door twee van zijn leerlingen vergeleken met massamoordenaar Anders Breivik, bedreigd en beledigd. De school voerde volgens woordvoerder Harry Bouma een indringend gesprek met de jongens van zeventien en achttien, maar dat was voor hun geen aanleiding om te stoppen. Voor de school was de maat vol, zij deed aangifte en de jongens worden…

Protesten in Rusland gaan gewoon door

Via social media wordt ondertussen opgeroepen zaterdag een nieuw grootschalig protest te houden tegen de vermeende fraude van Poetins partij Verenigd Rusland tijdens de parlementsverkiezingen van zondag. In Moskou blijven demonstraties op het centrale Triumfalnaya-plein aanhouden, hoewel de politie massaal op de been is om deze in de kiem te smoren.

Moslims verstoren bijeenkomst Amsterdam

Een groep radicale moslims heeft gisteravond een bijeenkomst over de islam in het Amsterdamse debatcentrum De Balie verstoord. Tofik Dibi kreeg gisteravond op Twitter steun uit onverwachtehoek. Geert Wilders tweette: “Tofik Dibi verdient geen eieren van radicale moslims en verstoring bijeenkomst. Zeer kwalijk incident, hij moet kunnen zeggen wat hij wil.”

Meer zenders in standaardpakket

Kabelaars moeten voortaan dertig zenders gaan aanbieden in hun digitale tv-pakket. Dat heeft minister Marja van Bijsterveldt (Cultuur) geschreven in een brief aan de Tweede Kamer.

Politieapp blijkt zeer succesvol

GEÏNSTALLEERD. De onlangs gelanceerde politieapp De Politie Zoekt is een succes. Inmiddels hebben ruim 100.000 mensen de app op hun smartphone geïnstalleerd. Op de app kunnen mensen zien wie er gezocht worden en dient als hulpstuk als ze menen iemand te herkennen. Of er op basis van de app al iemand is opgepakt, is niet
bekend

Apple door de EU onder de loep

KARTEL. De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar Apple en de handel en wandel in de digitale boekenmarkt. Onderzocht wordt of het concern illegale prijsafspraken heeft gemaakt met uitgevers. Daarmee zou het de concurrentie hebben belemmerd. Eerder al liepen onderzoeken in Frankrijk en Groot-Brittannië.

Meest gebruikte hashtag is Egypt

HOOGST. De hashtag #Egypt en #tigerblood zijn het afgelopen jaar het meest gebruikt op Twitter. Dat heeft de dienst laten weten. #Egypt werd vooral populair door de opstand tegen het regime van oud-president Mubarak.
#tigerblood schoot omhoog doordat acteur Charlie Sheen het gebruikte nadat hij ontslagen was bij een serie.

Video Game Awards spannender dan ooit

Ieder jaar houdt Spike TV, een bekend Amerikaans kabeltelevisienetwerk, de VGA’s: de Video Game Awards. Het is een groot spektakel en met een beetje fantasie zou je het de Oscars van de game-industrie kunnen noemen. Dit jaar worden op 10 december de beste games van 2011 geëerd en computerspellen in verschillende genres zijn genomineerd. Tussen de prijsuitreikingen door treden hippe…

Saints Row: plat en om hard te lachen

Game vol zelfspot en platte humor. Schier oneindig hoeveelheid mogelijkheden om personages en voertuigen aan te passen