Klein en schattig doet het goed

Audities, al dan niet op tv, zijn nog
steeds een hype. En als je als kind
talent hebt, maar vooral lief, schattig en klein bent, kun je het ver
schoppen

Doorstart digidossier

Overheid niet meer
betrokken, maar
geeft wel subsidie.

Internetvrijheid

Nederland trekt de komende jaren bijna
zes miljoen euro uit voor internetvrijheid. Het geld wordt vooral besteed aan
initiatieven om bloggers en cyberactivisten te ondersteunen in landen waar
de bevolking wordt onderdrukt. Steeds
meer landen proberen het internet te
controleren, waardoor de digitale
vrijheid van meningsuiting wordt
beperkt.

Zanger Rinus slaat weer toe

Internetfenomeen Zanger Rinus heeft opnieuw toegeslagen met een hit op YouTube, ditmaal met een heuse kerstsingle Heb jij m’n piek gezien? De stevig gebouwde volkszanger uit Drachten trok al eerder veel online bekijks met amateur-clipjes bij nummers als Hey Marlous (catchphrase: Hey Marlous, ik wil met je onder de douche), He Kastelein! en Met Romana op de scooter.

Deezer opent aanval op Spotify

Muziek streaming service Spotify krijgt er een concurrent bij: het Franse Deezer is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland. Dat meldt techologiewebiste The NextWeb.

Downloadverbod bij grote schade

Internetters die films en muziek downloaden zonder daarmee grote schade aan te richten, hoeven niet bang te zijn dat producenten hen voor de rechter gaan slepen. Alleen fanatieke downloaders krijgen last van het downloadverbod dat staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil instellen.

OM stopt website

De website van een activiste die oproept tot geweld tegen minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) is uit de lucht gehaald. De 47-jarige vrouw uit Krommenie werd in september al aangehouden, maar weigerde tot op heden de opruiende teksten van haar site JokeKaviaar.nl te halen.

Gepakt voor misbruik

De politie heeft een 35-jarige Helmonder aangehouden die zich op internet voordeed als een jonge vrouw en meisjes probeerde te verleiden tot seksuele handelingen die hij via een webcam bekeek of registreerde.

Pathé stort zich op thuisbios

Bioscoopketen Pathé maakte 6 december bekend te starten met ‘Pathé thuis’. Kijkers kunnen daarmee op televisie, computer, laptop en zelfs smartphone films kijken; de thuisbioscoop begint met een aanbod van 85 titels, maar belooft wekelijks met 35 films uit te breiden en rekent zo’n vijf à zes euro per film.

#matthijs was niet #brekend

Was een misselijke Matthijs van Nieuwkerk maandagavond echt het op twee na populairste Twitter-onderwerp ter wereld? Ja. Maar dat maakt het nog geen wereldnieuws.