Oorlog in zorgverzekeraarsland

AMSTERDAM – Zorgverzekeraars zijn een heftige strijd begonnen om de klant op internet. Prijsbrekers maken deze week hun maandenlang geheim gehouden premies bekend via gratis social-media zoals Facebook en Twitter. De eerste internetverzekeraar met een premie van onder de € 70 heeft zich inmiddels gemeld.

TOMTOM HELPT NOORD-HOLLAND

De provincie Noord-Holland gaat samen met TomTom de fileproblemen te lijf. Om beter inzicht in het gebruik van de wegen te krijgen levert de navigatiespecialist anonieme gegevens over reistijden en knelpunten.

Met deze gedetailleerde informatie kan de provincie betere beslissingen nemen om het wegennetwerk te verbeteren of uit te breiden. Zeker nu de budgetten krap zijn, komt het eropaan

Microsoft maakt SkyDrive simpeler

SkyDrive, die iedereen 25 GB gratis opslagruimte op het web biedt, is vernieuwd. Microsoft heeft het aanpassen, toevoegen en delen van Office-documenten, (muziek)bestanden en foto’s gemakkelijker gemaakt. Het inloggen en direct de juiste map bewerken gaat nu dubbel zo snel.

Gadget-auto

Robots en computers krijgen een steeds belangrijker rol in auto’s. Op de autobeurs van Tokio was een groot aantal auto’s te zien met computers aan boord, die met een smartphone zijn te bedienen. Zo ook de Pivo3, een concept car van Nissan. Die kan zelfs van afstand worden bestuurd met zo’n telefoon. Aangekomen in een parkeergarage kan de chauffeur

Oneindig racecircuit

’The Endless Racing Game’ is al meer dan een miljoen keer gedownload. In het spel kun je op een eindeloze racebaan via Bluetooth racen tegen iemand anders met een iPhone. Het spel werd vrijwel direct een rage omdat het de eerste volledig interactieve app voor de iPhone is. In de iTunes App-store wordt de app gewaardeerd met een 9+. De

TABLET vaagt NETBOOK weg

Sinds de komst van tabletcomputers is de markt voor netbooks gekrompen. Toch blijft er vraag naar minilaptops bestaan. Want tablets zoals de iPad zijn geen vervangers van netbooks. Wie twijfelt tussen de aanschaf van een tablet of een netbook, moet zich goed bedenken dat beide soorten apparaten zeer verschillend zijn. Tablets zijn over het algemeen een stuk duurder. Door hun

’Hoogtij social netwerk over’

De markt van sociale netwerkdiensten raakt verzadigd. Mensen hebben geen tijd meer over voor extra diensten op hun tablet of smartphone, stelt George Colony, directeur van het gezaghebbende onderzoeksbureau Forrester.

Mini-helikopter filmt 3D in energieturbine

Siemens produceert een mini-helikopter met 3D-camera’s die in industriële installaties schade kan opnemen. De op afstand bestuurde ’quadracopter’ vliegt dankzij sensoren door bijvoorbeeld energiecentrales.

’Leed bij TomTom is na ontslagronde niet over’

Het leed bij TomTom is nog niet voorbij. De bijna 500 ontslagen moeten het concern goedkoper laten produceren, nu consumenten minder navigatiekastjes kopen. Door ontwikkelaars dichter bij de productie te zetten, denkt topman Harold Goddijn sneller te schakelen naar nieuwe navigatieproducten en markten. „Een goede eerste stap”, aldus Rabo-analist Hans Slob, „maar ik verwacht in 2013 nog eens de stofkam.”

Google waarschuwt voor agressief gedrag Apple

Google’s positie als veruit grootste zoekmachine ter wereld wordt niet zozeer bedreigd door andere zoekmachines maar door digitale (mobiele) assistenten als Apple’s Siri, die de gebruiker spraakgestuurd antwoord geeft op allerhande vragen. De concurrentie komt veeleer van de zijkant, uit niet-verwachte hoeken, zei Googletopman Eric Schmidt gisteren in Den Haag tijdens een rondetafelgesprek.