90 procent

Snel dat ene woord zoeken op een webpagina of in een document? Kwestie van de toetsencombinatie ctrl+F, natuurlijk! Hoewel, natuurlijk…uit onderzoek van Google blijkt dat maar liefst 90% van de (Amerikaanse) computeraars nog nooit van de snelle zoekactie gehoord heeft.

Wolfgang Aldi Music

Tussen de gevulde pralines en eindejaarswijnen duikt aanstaande vrijdag in de Aldi schappen een redelijk verrassend product op: de Wolfgag Air Music. Dit budgetbroertje van streamingsystemen a la Sonos brengt de muziekcollectie op de harde schijf en internetradio draadloos door het hele huis.

Cyberoorlogmisdaden

Een spelletje Modern Warfare of Battlefield is niet geheel zonder risico. Het Rode Kruis maakt zich zorgen over het gebrek aan ethiek in wargames en denkt na over de vraag of  spelontwikkelaars bijvoorbeeld verplicht moeten worden de Geneefse conventie te implementeren in hun games.

Android telt tot 10

De Market, Androids virtuele wereld zit flink in de groei. Afgelopen week noteerde Google de download van de tien miljardste app. Dat maakt duidelijk dat de Apple App store een geduchte concurrent heeft.

Geld verdienen met je smartphone

Met Roamler een app gemaakt door twee Nederlandse jongens, kun je in het voorbijgaan kleine opdrachtjes uitvoeren in ruil voor geld. Vrijdagavond in de kroeg? Bestel dan even een biertje, grijp je iPhone erbij en maak snel een foto van de schuimkraag. Even een paar vraagjes beantwoorden, ¬†en dan doorgaan met waarmee je bezig was. Hop, twee euro verdiend! Het…

De Mos, alias @aad300, twittert zich een beroerte

Het was vrijdag ochtend en Aad Mos begon te twitteren. Hij had er zin in blijkbaar, want Aad twitterde het volgende zinnetje: ‘gmorning het kabinet zorgt ervoor #datniemandmeerop10wilspelen #10miljardhallo #Rutte’. Ik begreep de boodschap niet maar dat kan ook aan mijn beperkte algemene kennis liggen of aan mijn haperende voetbalkennis. Waar het om gaat is dat Aad Mos twittert. En…

Karl Lagerfeld heeft dertig iPads

Modeontwerper Karl Lagerfeld (78) is een fanatiek verzamelaar van gadgets. De excentrieke designer maakte op dat een Europese internetconferentie bekend dat hij dertig iPads heeft, 4 iPhones en honderden iPods.

Panasonic terug met telefoons

Het Japanse elektronicaconcern Panasonic begeeft zich volgend jaar op de Europese markt voor smartphones die momenteel gedomineerd wordt door Apple en Samsung. Het Japanse bedrijf staakte de overzeese verkoop van telefoons 6 jaar geleden. Panasonic wil in maart een nieuwe smartphone lanceren voor de Europese markt.

Twitteraar verpest proces

Een Amerikaan moet een nieuw proces krijgen omdat een jurylid tijdens de behandeling van de zaak zat te twitteren. Minder dan een uur voordat de rechter uitspraak deed, berichtte jurylid Randy Franco: ‘het is voorbij’

Scholier vast om dreigtweet

Een leerling van het Luzac College in Hilversum is gistermiddag opgepakt omdat hij via Twitter dreigde een zelfmoordaanslag op zijn school te plegen. De nietsvermoedende jongen werd daar aangehouden. (…) De tiener twitterde gisteren: ik ga een zelfmoordaanslag doen op het Luzac. Hij gaf eerder via hetzelfde medium aan dat zijn ouders beter af zouden zijn zonder hem. De politie…