Comments on: Sociale media: de digitale afgrond http://metareporter.nl/2012/12/20/sociale-media-de-digitale-afgrond/ Fri, 27 Dec 2013 15:02:53 +0100 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.4.2 By: SOCIALE MEDIA: GEBRUIKERS WORDEN ZELF BIG BROTHER « Nieuws van deze tijd… http://metareporter.nl/2012/12/20/sociale-media-de-digitale-afgrond/comment-page-1/#comment-40824 SOCIALE MEDIA: GEBRUIKERS WORDEN ZELF BIG BROTHER « Nieuws van deze tijd… Fri, 25 Jan 2013 10:20:25 +0000 http://metareporter.nl/?p=93288#comment-40824 [...] http://metareporter.nl/2012/12/20/sociale-media-de-digitale-afgrond/ [...] [...] http://metareporter.nl/2012/12/20/sociale-media-de-digitale-afgrond/ [...]

]]>
By: Gina http://metareporter.nl/2012/12/20/sociale-media-de-digitale-afgrond/comment-page-1/#comment-40655 Gina Fri, 21 Dec 2012 22:11:21 +0000 http://metareporter.nl/?p=93288#comment-40655 Jouw analyse is helder en je breng de drie belangrijke theorie over surveillance heel goed in verband met elkaar, aan de hand van je voorbeeld. Ik zou het ook interessant vinden om te spreken over de verschil tussen de user-generated content en user-generated data. Het probleem is dat ook al we bewust van worden dat we informatie geven en niets terug krijgen en daarmee zouden willen stoppen zodat we onze vrijheid terug krijgen, is dit maar de helft van de medaille. Alle onze paden, zoekopdrachten, etc laten sporen achter en vullen een grotere database steeds aan, zonder enkel pausen en zonder dat we bewust van zijn/worden. Dit is ook terug te vinden in de concept over onze digitale identiteiten, die hun eigen leven krijgen zonder dat we enkel bewust van zijn en zonder dat we de mogelijkheid hebben om daarmee te stoppen. "Database of intentions" vindt ik altijd een interessante concept om naar te denken in verband met de user-generated data. Dit is trouwens ook te vergelijken aan wat we in de hoorcollege hadden, met born-digital user-generated content en de verschil tussen digitized en natively digital. Dus al die 'big data'. Sorry dat ik ook een opmerking moet maken over het concept free digital labour in jouw conclusie. Het is niet per se dat het niet past binnen deze analyse, maar het is niet goed om een concept die je niet eerder geïntroduceerd hebt, in je conclusie te gebruiken. Jouw analyse is helder en je breng de drie belangrijke theorie over surveillance heel goed in verband met elkaar, aan de hand van je voorbeeld.

Ik zou het ook interessant vinden om te spreken over de verschil tussen de user-generated content en user-generated data.
Het probleem is dat ook al we bewust van worden dat we informatie geven en niets terug krijgen en daarmee zouden willen stoppen zodat we onze vrijheid terug krijgen, is dit maar de helft van de medaille. Alle onze paden, zoekopdrachten, etc laten sporen achter en vullen een grotere database steeds aan, zonder enkel pausen en zonder dat we bewust van zijn/worden. Dit is ook terug te vinden in de concept over onze digitale identiteiten, die hun eigen leven krijgen zonder dat we enkel bewust van zijn en zonder dat we de mogelijkheid hebben om daarmee te stoppen. “Database of intentions” vindt ik altijd een interessante concept om naar te denken in verband met de user-generated data. Dit is trouwens ook te vergelijken aan wat we in de hoorcollege hadden, met born-digital user-generated content en de verschil tussen digitized en natively digital. Dus al die ‘big data’.

Sorry dat ik ook een opmerking moet maken over het concept free digital labour in jouw conclusie. Het is niet per se dat het niet past binnen deze analyse, maar het is niet goed om een concept die je niet eerder geïntroduceerd hebt, in je conclusie te gebruiken.

]]>
By: Baubeles http://metareporter.nl/2012/12/20/sociale-media-de-digitale-afgrond/comment-page-1/#comment-40644 Baubeles Fri, 21 Dec 2012 00:20:59 +0000 http://metareporter.nl/?p=93288#comment-40644 een duidelijk stuk met goed gebruik van metaforen. De theorie komt goed naar voren en hapklaar. De manier waarop je de verdienmodellen van sites als Facebook en Twitter in verband brengt met de controle is een manier die niet als eerst bij mij zou opkomen. Desalniettemin klopt het als een bus. Een opmerking die ik wel wil maken is dat je in je laatste zin het concept free digital labour noemt. Hierover had ik nog wel mee willen lezen in verband met jouw artikelen. De 1000-words-limit struck again;) een duidelijk stuk met goed gebruik van metaforen. De theorie komt goed naar voren en hapklaar. De manier waarop je de verdienmodellen van sites als Facebook en Twitter in verband brengt met de controle is een manier die niet als eerst bij mij zou opkomen. Desalniettemin klopt het als een bus. Een opmerking die ik wel wil maken is dat je in je laatste zin het concept free digital labour noemt. Hierover had ik nog wel mee willen lezen in verband met jouw artikelen. De 1000-words-limit struck again;)

]]>