De Telegraaf in karakter


De Telegraaf is als ‘populaire krant’ de meest gelezen krant van Nederland en is onderdeel van de Telegraaf Media Groep. Haar doelgroep wordt omschreven als ‘iedereen die Nederlands kan lezen’.

De Telegraaf is niet gebonden aan enige politieke partij, kerkelijke richting of belangengemeenschap en huldigt zij een aantal uitgangspunten, die breed gedragen worden in de Nederlandse samenleving.

 

Berichtgeving
De berichtgeving over nieuwe media in de Telegraaf is niet specifiek gericht op een aantal onderwerpen maar kenmerkt zich door een grote hoeveelheid aan berichtgeving. Verschillende artikelen omtrent nieuwe media gaat bijvoorbeeld in op de marktwaarde van nieuwe media bedrijven of veranderingen in de strategie of verkoop van bepaalde producten en bedrijven. De artikelen omtrent nieuwe media zijn dus niet uitgebreid en gaat blijft aan de oppervlakte wat betreft de implicaties van bepaalde feiten en gegevens. Dit weerspiegelt het redactiestatuut aangezien de stukken voor iedereen ‘die Nederlands kan lezen’ te begrijpen is.

Het grootste deel van de artikelen omtrent nieuwe media wordt geschreven door onbekende auteurs. De Telegraaf gebruikt voornamelijk zijn eigen media journalisten en schrijven tevens over hun eigen onderwerp. Voorbeelden van auteurs die regelmatig artikelen schrijven zijn: Alfred Monterie; hij is redacteur bij de Telegraaf en schrijft voornamelijk over nieuwe media. Theo Besteman is journalist bij de Financiële telegraaf. Toke Beerens is redactiemedewerker bij Games & Digitaal en heeft voorheen bij diverse kranten op de redactie gewerkt.

Nieuwe media
In de Financiële telegraaf worden de meeste nieuwe media artikelen bericht. De krant heeft een eigen katern wat betreft ‘nieuwe media’ genaamd ‘digitaal’ dat alleen op zaterdag verschijnt.
De meest voorkomende onderwerpen in de Telegraaf omtrent nieuwe media zijn smartphone, Apple, Facebook en digitalisering. De krant onderhoudt een zeer algemene focus ten aanzien van digitale media en er wordt niet op details ingetreden of op implicaties van bepaalde nieuwsfeiten.

Dit artikel is geschreven door op 08/11/2012 en is terug te vinden onder De Telegraaf, Metareports, Uncategorized, WG03. Blijf op de hoogte van reacties middels RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie achter laten, of een trackback vanaf je eigen site maken.

Leave a Reply

Recente reacties

Recente nieuwsberichten

Tags